הרב ניסים בכר
top of page

הרב ניסים בכר



שם, שם משפחה : הרב ניסים בכר

תאריך ומקום לידה: 1913, בורסה, טורקיה

עלייה תאריך : 1969, בת ים

תאריך פטירה : 24/09/1990


השכלה:

· בית ספר Haskoy Alliance

· תיכון יהודי איסטנבול

· בין 1942-1945 השתתף בסמינרים לפילוסופיה ותיאולוגיה ביישוב מגדיאל בישראל

מקצוע : מורה ליהדות ושפה העברית, איש דת.

ביוגרפיה :


בילדותו משפחתו עברה מבורסה (Bursa ) לאיסטנבול Haskoy. כשהיה צעיר מאוד, נרשם לבית הספר אליינס. כשהיה בין 7- 8, הוא למד אצל הרב יקיר מאיה בתלמוד תורה של Haskoy. בתקופת בית הספר התיכון, הפך לתלמידו של דוד מרקוס שהיה מנהל בית הספר התיכון היהודי והרב הראשי לקהילה האשכנזית.

בגיל צעיר ,בטורקיה, הכיר עם חברו רפאל הילל ( חברות שנמשכה גם בארץ לאחר עלייתו). שניהם השתתפו יחד בפעילויות רבות. עד גיל 18 למדו שני הצעירים הללו שיעורים אצל אנשי דת מכובדים כמו רבי רפאל סבן, רבי משה בן חביב ורבי יעקב ארואטה. כשנה לאחר מכן כבר החליטו שני החברים ללמד צעירים אחרים.


בבית כנסת זולפריס (Zulfaris) , הם התחילו ללמד צעירים מבית ספר היהודי , בימי שבת וראשון תפילה, הלכות והיסטוריה יהודית ועוד . כך הונחו יסודות של המוסד "מחזיקי תורה."


ארגון זה שהתחיל ב-1939 עם 20-30 ילדים הגיע ל400-500 תלמידים תוך זמן קצר ועברו לבית הכנסת ''כנסת ישראל'' שב-Sishane.GALATA

לאחר 4-5 שנות לימוד ב"מחזיקי תורה", חלק מהצעירים קיבלו תפקידים בקהילה ואויישו בתי כנסת שונים באיסטנבול.

רבי ניסים בכר, צפה מראש את הצורך של רבנים מוסמכים לבית דין הרבני ושלח צעירים רבים ללמוד בישיבות הגדולות בירושלים.

ב-1969 עלה לארץ והתיישב בבית-ים. תוך זמן קצר הוא אסף מסביבו את תלמידיו ויוצאי טורקיה. בבת-ים הקים את בית הכנסת "מחזיקי תורה". בעזרת חבריו פרדו והילל הוא הקים את בית הספר לבנות "אור החיים" שחינך כ-1000 נערות בהתאם לחינוך היהודי. לאחר מכן הקים לידו בית ספר גם לבנים.

לאחר מותו הוענק שמו של הרב ניסים בכר לאחד הרחובות העיקריים בעיר בת-ים.




עבודותיו ויצירותיו : הוא כתב כ-40 ספרים.

· ''מורה הדרך'' ספרו הראשון התפרסם ב-1942. ספר זה לימד עברית ללא מורה. Silaberyo Para Embezarse A Meldar En Ebreo Sin Profesör

· ''הבית היהודי'' La Kaza Cudia

· ''השולחן היהודי'' La Meza Cudia. שני הספרים נכתבו במטרה ללמד נשים יהודית את כללי ההגיינה והכשרות.

· ניסים בכר כתב ספרים ללימוד השפה העברית המדוברת.

· ספרו ''El Gid Para El Praktikante'' המסביר את כללי ההלכה של הדת היהודית לחיי היום יום , התפרסם בקהילות הספרדיות בכל העולם ונחשב לספר דומה בחשיבותו לשולחן ערוך..


תרומתו המיוחדת וסיבות לבחירתו:

הרב נסים בכר חינך אנשי דת רבים באירגון מחזיקי תורה ושכנעה אותם לעלות לארץ. בזכות ספריו הרבים על היסטוריה ודת יהודית תרם רבות לחינוך הדתי של יהדות טורקיה ובתקופה שחי בישראל תרם רבות לחינוך הדתי עקב הקמת בית כנסת , תיכון דתי לבנות ותיכון דתי לבנים שפעילים עד היום.


Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page