ULUSLARARASI LADİNO GÜNÜ


21 Şubat Pazar günü gerçekleşecek ULUSLARARASI LADİNO GÜNÜ etkinliğini

İsrael’deki Türkiyeliler Birliğinin ve Sefarad Kültürü Araştırma Merkezinin

Facebook sayfalarından eş zamanlı ve canlı olarak izleyebilirsiniz.


Türkiye’deki Sefarad Kültürü Araştırma Merkezinin her yıl düzenlediği Uluslararası Ladino Günü bu yıl 21 Şubat Pazar günü gerçekleşiyor. Türkiye saati ile 16.00 ile 19.00 arasında gerçekleşecek zoom etkinliğinde çok zengin bir program yer alıyor.


Kültürümüzü ve Judeo Espanyol lisanını korumayı hedef edinen Sefarad Kültürü Araştırma Merkezinin düzenlediği etkinlik programı şöyle:


16.00-16.02 Silvyo Ovadya- Günün açılışı

16.00-16.05 Karen Şarhon – Hoşgeldiniz konuşması

16.05-16.15 Anna Eskinazi – Düğünler 1.Bölüm

16.20-16.25 Liliana Benveniste – Bir şarkı

16.25-16.30 Süzet Herman – Düğünler 2.Bölüm

16.30-16.35 Nes Korosu – Bir şarkı

16.35-16.40 Şeli Gaon – Düğünler 3.Bölüm

16.45-17.00 Seyfi İşman – Hayat Treni

17.00-17.05 Eliz Gatenyo – Bir hikaye

17.05-17.45 Tiyatro – Alkulumbreler

17.45-17.50 Hayim Behmoaras –Yemek şarkısı

17.50-18.02 İda Benromano – Edirne mutfağı

18.05-18.15 Fani Ender&Nelly Barokas- İtahdut

18.15-18.20 Gila Hassid – Nina şarkısı

18.20-18.30 Kenan Kruz Çilli- Konferans

18.30-18.35 Dganit Daddo- Şarkı

18.35-18.40 Juan Sanchez

18.40-18.45 Estreyikas

18.45-18.50 Bu yıl zoom’da, seneye sahnede


Fani Ender&Nelly Barokas’ın İsrael saati ile 17.05-17.15 arasında yapacakları konuşmada İsrael’deki Türkiyeliler Birliğini tanıtacaklar. Böylece tüm dünyadan izlenecek bu program sayesinde Birliğimizin tüm çalışmaları tanıtılmış olacak.

İsrael saati ile 15.00-18.00 saatleri arasında izlenebilir. ID:98102564439 Passcode:687151


''Sefarad Kültürü Araştırma Merkezimiz Judeo-Espanyol'un korunması, belgelenmesi ve öğretilmesi için yıllardır birçok fedakarlık yapmaktadır. Bu konularda bizlere destek olmak isterseniz, www.istanbulsephardiccenter.com adresine gidip, ürünlerin ikinci sayfasında bulunan DESTEK SERTIFIKASI'ndan bir (ya da daha fazla) sertifika alabilirsiniz.

21 Şubat 2021 Pazar günü Türkiye saati ile saat 16:00da [07:00 Dallas; 08:00 New York; 10:00 Buenos Aires; 14:00 Avrupa; 15:00 Israel] görüşmek dileği ile.'' KAREN ŞARHON

ZOOM linkimiz: https://bit.ly/3oV2rTT


El Dia Internasional del Ladino/Judeo-Espanyol, Estambol

Este anyo vamos a selebrar el DIDL de Estambol el 21 Febrero 2021 a las 16:00 (de Estambol) [07:00 Dallas; 08:00 New York; 10:00 Buenos Aires; 14:00 Paris; 15:00 Israel], malorozamente en el ZOOM. Vos aparejimos un program maraviyozo para todos vozotros, muestra audiensia loyal de kada anyo. Puedesh ver el program en la broshur ke estamos publikando aki. Si keresh apoyarmos por los esfuersos ke estamos aziendo para prezervar muestra kultura, puedesh ir a muestro sitio de web, www.istanbulsephardiccenter.com i merkar un (o mas) sertifikado de apoyo de DIDL.

El link para el ZOOM esta aki: https://bit.ly/3oV2rTT

Puedesh tambien ver el program en bivo en Facebook en:

https://www.facebook.com/Sephardiccenteristanbul

Vos asperamos a todos para pasar un dia yeno de alegria, de kantes, de videos enteresantes i un teatro a las mil maraviyas!

Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square