Beri Saharof



Adı. Soyadı;Beri Saharof

Doğum yeri ve Tarihi : İzmir, Türkiye\ 1957

Aliya Tarihi: 1961

Mesleği: Besteci, Şarkıcı, Şarkı Sözü yazarı

Eğitim: Alliance Lisesi.



Özgeçmişi:

Temmuz 1957 de İzmir’de doğan Beri 3.5 yaşındayken göç etmeye karar veren anne ve babası Ada ve Daryo Saharof ile İsrail’e geldi. Aile Bat Yam’a yerleşti. 5 yaşındayken başlayan piyano merakı ancak bir yıl süren Beri 12 yaşında gitar çalmaya başlar. Ailedeki diğer müzisyen adını aldığı Rusya’da çok meşhur olan büyükbabası Bernard. Piyano çalıp şarkı söyleyen ve sahneye çıkan Bernard asrın başında Amerikaya gitmeye karar verdiğinde yolu İzmir’den geçer. Orada rastladığı bir arkadaşı “Amerika’da ne yapacaksın, burada iş var bolluk var “, deyince kalmış ve onunla birlikte saat ve optik dükkanı açmışlar.

Sakharof müzik kariyerine 16 yaşında “Cosmic Dream” “Kozmik Rüya” grubunun bir üyesi olarak başladı. Başka bir üyesi askerlikten arkadaşı Rami Fortis oldu. Birlikte İsrail'de rock kulüplerinde sahne aldı.

Ancak Sakharof ilk olarak 1980'lerde kamuoyunun dikkatini çekti.

Sakharof askerlik hizmetinden hemen sonra Belçika'ya uçtu ve burada İsrail dışında önemli başarılar elde eden ilk İsrailli rock grubu olan post-punk grubu Minimal Compact'ın kurucu üyesi oldu. Minimal Compact klasik rock ile Orta Doğu ezgilerinin başarılı füzyonu ile dikkat çekti. Beri birçok ileri gelen sanatçı ile sahne aldı ve “The Other-Diğeri”, 11 Aleph-11 A” gibi popüler birçok solo albüm çıkardı. Grup altı albüm kaydetti, hepsi DeCrammed Discs'te yayınlandı. .

1988'de Minimal Compact, üyelerin konser turu planladıkları ABD'ye çalışma vizesi alamayınca dağıldı. Sakharof ve diğer eski Minimal Compact gitaristi Rami Fortis uzun bir işbirliği dönemine başladı, sonunda İsrail'e döndü ve birçok şarkı üretti.

Fortis'ten ayrıldıktan sonra, Sakharof albüm üretmeye devam etti. Multi- enstrümantalist ve prodüktör Rea Mochiach ile işbirliği içinde yarattığı "Signs of Weakness"(Simanim Shel Khulsha)albümü popüler haber sitesi Ynet'teokuyucuların yaptığı bir ankete göre gelmiş geçmiş en iyi 11. Albüm seçildi.

1990'ların ortalarında, Sakharof' İsrail'de en çok hasılat yapan sahne sanatçılarından biriydi ve medyada yaygın olarak "İsrail rock'ının prensi" olarak anıldı. ] [3]

Sakharof'un en büyük ticari başarısı 1998'de birkaç gün içinde “Platin Plak” seviyesine gelen Touches'ın piyasaya sürülmesiyle oldu

1999 yılının bütün ödüllerini topladı. “En iyi Şarkıcı”, “En İyi Müzik Yazarı” ve “En İyi Şarkı Sözü Yazarı” ödillerini alırken grubu da çeşitli ödillere layık görüldü.

2001 yılında The Other”adlı albümü yayımlandı. Albümde, Yom Kippur Savaşı'nda ölen bir asker olan Barry Hazak tarafından yazılan "Lord of World" adlı şarkı ve Ehud Banai'nin"City of Refuge" şarkısının kapağı yeraldı. Albümün adı Fransız filozof Emmanuel Lévinas'ın"The Other" (Fransızca: L'autre)algısından alınmıştır. Micha Shitrit ve Berry Sakharof tarafından yazılan "Muson", albümün içinden radyolarda çalınan tek şarkıdır. Aynı yıl Sakharof iki İsrail filmi için film müzikleri yazdı.

2002 yılında Sakharof, Erez Aizen ve “İnfected Mushroom” grubundan Amit Duvedevani ile birlikte” Birthday EP”'yi oluşturdu.

2003 yılında Biluim grubunun ilk albümü “Biluim”in yapımcılığını üstlendi..

2005 yılında “11 Alef –A 11”albümü yayımlandı. Bu Albüm (Signs of Weakness albümünün yayımlanmasından sonra ABD'ye taşınan) Rea Mochiach ile yaklaşık iki yıllık karşılıklı çalışmanın sonucuydu. Albüm ilk hafta sadece MP3 formatında internette satıldı ve daha sonra müzik mağazalarına yayımlandı;

2006'da Sakharof, Fortis ile yeni bir albüm ve turne için tekrar bir araya geldi.

Beri, çoğunlukla İsrail'de, aynı zamanda Amerika ve dünyanın diğer bölgelerinde sahne aldı. . 2009 yılında İbn Gabirol” ü çıkardı. Melankolik bir tona sahip bu konsept albümün lirikleri Orta Çağ'ın en büyük Yahudi şairlerinden biri, Solomon ibn Gabirol tarafından yazılmış. Bu klasik bir rock albümü olmaktan öte geleneksel Orta –doğu ezgileriyle bezenmiş şarkılardan oluşuyor.

Türkiyeli kökleri onun geleneksel Türk müziğine yakınlık duymasına sebep olmuş; İbrahim Tatlısesi keşfetmiş; darbukada Zoar Fresko gibi başarılı sanatçıları dinlemiş.

Ladino besteler için de Ehud Banay ile işbirliği kararı almış.

2011 Sakharof başka bir solo albüm yayımladı, “Sen burada” ( Ata Nimtza kan ) Elektrik gitar, bilgisayarlı davul, synths, bas ve vokal ile klasik Sakharof tarzına dönüş getiriyor.

Minimal Compact ayrıca 2011'in sonlarında Samy Birnbach ile vokallerde ve bas gitarda Malka Spigel'in nadir sahne varlığıyla birlikte bazı revival-gig'lerde çaldı.

Berry Sakharof şimdilerde 2021 sahne turlarını gerçekleştirmeye çalışıyor.



Diskografisi

Solo albümler

  • 1991 - Ya Hep Ya Hiç (Ha'kol O klum) ()

  • 1993 - Zayıflık Belirtileri (Simanim Shel Khulsha)()

  • 1995 - Calor en la luna (Kham Al Ha'Yare'akh)()

  • 1996- Saint Clara ( ClaraHakedosha) ( Aynı adlı filmin müzikleri

  • 1998 - Dokunuşlar (Negiot)()

  • 2001 – Öteki (Ha'akher)()

  • 2003 - Canlı 93-02

  • 2005 – 11 Alef (111)

  • 2009 - İbn Gavirol, (Olanlar) Reddened Lips (İbn Gavirol, Adumey Ha'Sefatot) ( יייייייי, The 中中יייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייי)

  • 2011 – Sen Buradasın (Ata Nimtsa Kan)()

  • 2015 - Touches (Negiot)-sınırlı sayıda vinil plak

  • 2016 – Toplantılar (Likutim)()

  • 2017 – Rüzgar Gibi Göründü ( Hi Hofi'ah Kmo Haruach) (

Rea Mochiach ile birlikte

  • 2009 – "Kırmızı Dudaklar" (Adumey HaSefatot) (אֲדֻמֵּי הַשְּׂפָתוֹת)

Minimal Kompakt

  • 1981 - Minimal Kompakt (EP)

  • 1982 - Birer Birer

  • 1984 - Ölümcül Silahlar

  • 1984 - Next One Is Real (EP)

  • 1985 - Azgın Ruhlar

  • 1986 - Göçmen Şarkıları

  • 1987 - Şekil Bir Keser

  • 1988 - Canlı

  • 1988 - Lowlands Uçuşu

  • 2004 - Üst Kattan Müzik: Arşivler & Deneyler

  • 2004 - Dönen Tekerlek

Fortisakharof ile birlikte

  • 1990 – 1900? (Elef T'sha Meot) (אלף)

  • 1992 - Gitar Geceyi Görünce

  • 2006 - On The Watch ( AlHa'Mishmeret)()

Yabancı Affair ile

  • 1989 - Doğu Yanıyor

  • 1990 - Sandanya (AP)

Yapımcı ve katkıda bulunan olarak

  • 1988 Rami Fortis – Kutudan Öyküler (Sipurim Me'hakufsa)()

  • 1998 Micha Shitrtit – Memerim Ve'notzot ()

(Izhar Ashdot ile birlikte)

  • 2003 Ha'Biluim – Ha'Biluim (2003 Ha'Biluim)



Seçilme Nedenleri:

İsrael müziğine yaptığı üstün ve kalıcı katkısı sadece ülkede değil, yurt dışında da çok ilgi çekmiştir.

Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
İLETİŞİM/ליצירת קשר
ADRES/כתובת 
İletişim ve faaliyetler hakkında bilgi almak için

לקבלת מידע אודות פעילויות ההתאחדות

לרישום / אימייל

 

Tel: +972 36582936
Fax: +972 36573894

+972 36582936:טל

   +972 36573894:פקס

turkisrael@gmail.com

Mohrey Sigariyot 7 Bat Yam - Israel

רחוב מוכרי הסיגריות 7 בתים, ישראל

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Google Places Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon