מאפה חג פורים שלא ניתן לוותר עליו: אוזני המן
- Luis R.GÜLERŞEN
- 13 Mar
- 2 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 13 Mar

מאפה חג פורים שלא ניתן לוותר עליו: אוזני המן
כאב עמוק בלב כולנו … 7 באוקטובר!
לפני שאמשיך בכתיבה, אני רוצה להביע את תפילתי הכנה שכל החטופים יחזרו במהרה לביתם בשלום, שכל הפצועים חיילים ואזרחים יחלימו במהרה, ושנזכה כולנו לימים של שלום ושלווה.
שבה אליכם בהתרגשות!
אחרי ארבע שנים, אני חוזרת עם פרויקט חדש שממלא אותי בהתרגשות ושמחה. במהלך הזמן הזה, התגעגעתי לכתיבה, לעמוד שלי ולכם הקוראים.
בישול והגשת מנות באופן אסתטי ומקורי תמיד היו התשוקה שלי, דרך לבטא את היצירתיות שבי. בתוך שגרת העבודה האינטנסיבית שלי, תהיתי כיצד אוכל לחזור לכתיבה, ואז עלה בי רעיון נהדר לשלב בין אהבתי למטבח לבין עיצוב שולחן יוקרתי. כך נולד הפרויקט החדש שלי עם BACI MILANO עיצובי שולחן איטלקיים יוקרתיים, המותג שאני מנהלת כיום. אני מקווה שתאהבו את השילוב הייחודי הזה!
חגיגות פורים עם המשפחה והנכדים
בפורים 2023, כתבתי על השמחה שהביא נכדי הבכור לביתנו. השנה, זכינו לצרף לחגיגה גם את אחותו הקטנה והשובבה! במהלך השבוע הם מגיעים לבית הספר בכל יום בתחפושת אחרת, והתמונות שהם שולחים ממלאות את יומנו בצבעים ושמחה.
מצד אחד - מיני מאוס חמודה, ומן הצד השני גיבור פוקימון שעיצב את התחפושת שלו בעצמו. כמובן שגם אנחנו, המבוגרים, לא נשארים מאחור כובעים, מסכות ואפילו סבא שלנו מחופש לבובספוג, כל המשפחה נערכת לחגיגות פורים!
הסמל של חג פורים: אוזני המן
אחד הסמלים הבולטים של חג פורים הוא המנטאשן (יידיש) אוזני המן (עברית), מאפה מסורתי בצורת משולש. הגרסה הקלאסית ממולאת בפרג, אך כיום ניתן למצוא מגוון רחב של מילויים כמו שזיפים מיובשים, אגוזים, תמרים, משמשים, פטל, צימוקים, תפוחים, ריבות, דובדבנים, תאנים, שוקולד, קרמל (דולסה דה לצ'ה), ואפילו חלבה או גבינה. ניתן להכין את הבצק במרקם פריך או רך.
צורת המשולש של אוזני ההמן נושאת משמעות סמלית. ההסבר הנפוץ ביותר הוא שהיא מדמה את הכובע התלת-קודקודי של המן הרשע. גם השם העברי של המאפה, "אוזני המן", מרמז על הקשר לדמותו.
מתכון לאוזני המן
אני משתמשת במילוי של ריבת משמש וממרח תמרים כדי להעניק טעמים מיוחדים לאוזני ההמן שלי.
רכיבים:
170 גרם חמאה
225 גרם סוכר
400 גרם קמח
1כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
1 ביצה + 1 חלמון (שמרו את החלבון)
4 כפות מיץ תפוזים
אופציונלי: 1 כפית תמצית וניל או תמצית תפוזים
אופן ההכנה:
טורפים את החמאה הרכה והסוכר במיקסר עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים את הביצים ותמצית הטעם (אם משתמשים), וממשיכים לטרוף.
בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת הרטובה עד שמתקבל בצק רך ושומני.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה.
מרדדים את הבצק לעובי של חצי סנטימטר וקורצים עיגולים.
מניחים כפית מהמילוי הרצוי במרכז כל עיגול וסוגרים לצורת משולש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180°C, על תבנית מרופדת בנייר אפייה, עד שהתחתית מזהיבה, כ-10 דקות.
המלצת הגשה
הגישו את אוזני ההמן עם כוס תה חם או קפה ותיהנו מהטעם המסורתי של החג! 🎭🍪
כלי הגשה ואירוח : @bacimilano.co.il
בתיאבון וחג פורים שמח! 🎉
