top of page

פני הסכסוך ישראל חמאס


היסטוריה בקצרה:

הסכמי אוסלו הינם הסכמי העקרונות שנחתמו בין ישראל לבין הארגון לשחרור פלסטין (אש"ף) כחלק מתהליך השלום בין ישראל לפלסטינים.

בעקבות הסכמי אוסלו שנחתמו בשנת 1993 עזה עברה לשליטת המנהל האוטונומי הפלסטיני.

כאשר לא ניתן היה להגיע להסכמה בין ישראל לאש"ף על תוכנית עבודה משותפת לגבי עזה, בשנת 2005 נסוגה ישראל באופן חד צדדי מעזה עד הסנטימטר האחרון והעבירה שלטון מוחלט לרשות הפלסטינית. ישראל פנתה את כל המתנחלים והחיילים מהאזור ומסרה נכסי נדל"ן רבים, לרבות חממות, שדות ובניינים לרשות הפלסטינית במצב מושלם.

ארגון הטרור חמאס ניצח בבחירות שהתקיימו בעזה ב-2007. ארגון הטרור חמאס חיזקה את כוחה והפך לשליט הבלעדי של רצועת עזה בכך שגירשה מנהיגים אופוזיציוניים של תנועת הפַתְ"ח (התנועה לשחרור פלסטין).

למי שמתאר את עזה כ"כלא באוויר הפתוח", האחריות הבלעדית לכך שעזה נקלעה למצב זה היא ממשל של ארגון הטרור חמאס.

ממשלת חמאס הפנתה סכומי סיוע בינלאומיים, מיליארדי דולרים, לחימוש צבאי ולפיתוח מנהרות במקום לדאוג לפיתוחה ושגשוגה הכלכלי של עזה. ראשי החמאס כמו חאליד משעל ואיסמעיל הנייה, צברו הון של 4-5 מיליארד דולר באמצעות שחיתות (לפי הדיווחים של שבועון האקונומיסט) והם מנהלים חיי יוקרה ומותרות מחוץ לעזה.

החל משנת 2007, החמאס החלה בהתקפת רקטות ופעולות טרור שונות מרצועת עזה לעבר הקבוצים וישובים יהודיים בדרום. פעילות זו התגברה מאוד בשנים 2008, 2009, 2012 ו-2014. אזרחים רבים איבדו את חייהם בצד הישראלי.

שדות וחורשות נשרפו ע"י בלוני נפץ שהופרחו מרצועת עזה , וככל שהאבדות בצד הישראלי וטווח הרקטות גדלו, ממשלת ישראל התערבה בעזה עם נשק במטרה להגן על אזרחיה. ישראל נקטה במדיניות סנקציות ע"י חסימת הכניסה של סחורות וחומרים בלתי נדרשים וגם דרך תמיכה במדיניות הכלכלית של הרצועה כדי להפחית את היכולת הכלכלית של החמאס להמשיך בפעילות טרור ולמנוע את חימוש החמאס.

למרות זאת, ישראל המשיכה לספק את צורכי המים, החשמל והדלק של עזה, והעניקה מקומות עבודה לכ-20,000 עזתים במדינתה.

מטרתה של ישראל הייתה להבטיח, אם לא שלום עם תושבי עזה, "דו קיום" ללא אלימות.



מתקפת ה 7 באוקטובר ואילך:


עם זאת, למען שמירה על השלווה העדיפו גורמים ישראלים להתעלם מנקודה קטנה (!) במשך 16 שנים: האמנה של החמאס.


על פי "אמנת החמאס"....

סעיף 7: יום הדין לא יבוא כל עוד המוסלמים לא ילחמו ולא ירצחו יהודים.

סעיף 13: הסכם במשא ומתן הוא בלתי אפשרי. הפתרון היחיד הוא הג'יהאד.

יש צורך להרוס את ישראל ולהקים תיאוקרטיה אסלאמית בפלסטין. כדי שזה יקרה, ג'יהאד ללא גבולות הוא חובה. מדינת ישראל תתקיים עד שהאסלאם ישמיד אותה. כמובן, החמאס לא מכירה בהסכמי אוסלו ובמדינת ישראל.

החמאס החליטה שהגיע הזמן לשבור את הפסקת האש שנמשכה עד ה-6 באוקטובר, וניצלה את העובדה שמדובר בחג דתי וגם ביום שבת, תחת ירי הרקטות ופשטה על הקיבוצים והיישובים הקרובים לעזה בבוקר ה-7 באוקטובר. תקפה את הדרום ביבשה, באוויר ובים... ישראל הופתעה. החמאס ביצע טבח נוראי בלתי יאומן.

מחבלי החמאס רצחו באכזריות כ-1200 אזרחים וחיילים (מתוכם 200 אזרחים זרים), שרף אותם (בצורה כזו שאפילו דנ"א לא ניתן היה לקחת מגופותיהם), ואנס את הנשים. (חטפו צעירה לעזה, שדדו אותה, שרפו אותה וגררו אותה ברחובות). הרוצחים ירו בתינוקות תוך שהם מביטים בעיניהם, פצעו כמעט ארבעת אלפים בני אדם, חלקם במצב קשה. הם ביצעו פשעי מלחמה.

המחבלים חטפו לעזה כ-250 בני ערובה (בכל הגילאים, מתינוק בן 10 חודשים ועד גברים ונשים בני 86) ממיטותיהם בקיבוצים ובישובים ושמרו אותם במנהרות בתת תנאים במשך כמעט חודשיים.

נשים נאנסו, בני ערובה פצועים איבדו את חייהם בגלל שלא קבלו טיפול הולם, ומי שחייהם תלויים בתרופות מתו בגלל שלא יכלו ליטול תרופות אלו, בין החטופים שחזרו ארצה חלקם עם מחלות קשות ובסכנת חיים.

במקביל, חיזבאללה שבשליטת איראן החל והגביר בהדרגה את הטרדותיו מצפון.

נכון להיום, יותר ממאות אלפי ישראלים נטשו את בתיהם בצפון ובדרום ישראל.

נחתם הסכם "הפסקת האש", בתיווך ארה"ב, קטאר ומצרים, ביום החמישים למלחמה. משך ההסכם היה 7-8 ימים.

במהלך הפסקת האש זו הוחזרו לישראל 113 בני ערובה, ובתוכם עובדים זרים וישראלים. בתמורה, ניתן לעזה סיוע הומניטרי כמו מזון, תרופות ודלק. "ישראל שחררה 3 מחבלים מורשעים על כל חטוף ישראלי הנמצא בשבי החמאס.

היה זה שוב החמאס ששבר את הפסקת האש בבוקרו של ה-1 בדצמבר. מצד אחד החמאס ביצע פיגוע בירושלים שהביא למותם של שלושה בני אדם, וכן סירב למסור את רשימת בני הערובה שהיה עליו לתת עד השעה 24:00 בליל ה-30 בנובמבר. ואז ישראל החליטה להמשיך במלחמה, נחשב להפרת הפסקת האש. (עדיין נותרו בשבי החמאס כ-137 בני ערובה ישראלים בעזה, שלאיש אין מידע על קיומם ומצבם הבריאותי).


כללי המלחמה:

החל משנת 2007 ועד 6 באוקטובר 2023, החמאס ביצע עשרות אלפי התקפות רקטות נגד אזרחים חפים מפשע. (אין מדינה שניה עלי אדמות שמקבלת או יכולה לקבל זאת). בתגובה, מזהירה ממשלת ישראל את תושבי עזה לעבור לאזורים בטוחים כדי להיות מוגנים מהפצצות צה"ל. מטרת התקפה של ישראל מניעת החזרה בעתיד על אירועי הזוועות של ה- 7 באוקטובר, החזרת בני הערובה שנחטפו לעזה, והשמדת החמאס, ביטול כוחו הפוליטי של החמאס. החמאס מנסה למנוע זאת.

בעוד שישראל עושה מאמצים מקסימליים לצמצם את הפגיעה באזרחים, כמנגד החמאס מנסה להגדיל את הנפגעים האזרחיים של עצמה למספרים הגבוהים ביותר ומשתמשת בנשים וילדים כמגן אנושי. ובדרך זו החמאס מנסה לזכות בדעת הקהל העולמית.

מאמר זה נכתב כדי להבהיר את כל העובדות שחלק מאמצעי התקשורת לא הזכירו או עיוותו את המציאות.


התאחדות יוצאי תורכיה בישראל






Comments


Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page